05 december 2007

Saffransbiscotti














Här kommer ett recept på mitt favorit glöggtilltugg. Igår kväll stod jag och bakade dem innan Robin kom hem:)

*2ägg
*1,5 paket saffran
*100g sötmandel
*100g smör
*1dl socker
*4dl vetemjöl
*1tsk bakpulver

1. Hacka mandeln
2. Vispa ihop saffran och ägg och socker tills det blir fluffigt, tilsätt smör
3. Blanda ner mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn kletig deg dvs halva degen kommer att fastna på händerna.
4. Fördela smeten i tre längder. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 15 min
5. Låt dem svalna, skär i skivor (på snedden) Torka i ugnen i ca 1 timme i 75 grader

Lycka till med bakningen!

2 kommentarer:

Malin sa...

Ser mumsigt ut! Minus mandlarna ;)

Jubbe sa...

MMmmmmmmmm det luktar gott ända till Bromma